Περιβαντολλογική Επίσκεψη στα Καμάρια.

 

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Ε1΄ τάξης του σχολείου μας, στα Καμάρια. Οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί Ε. Κεφάλα και Α. Γουρνάς, επισκέφθηκαν το οινοποιείο και το αποστακτήριο τσίπουρου « ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΚΗ », στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος « Τοπικά προϊόντα: Το τσίπουρο στη Β. Εύβοια».

Αρχικά ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου και ενημερώθηκαν από τον κ. Αλέξανδρο Κουτσογιωργάκη για τη διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης του κρασιού. Στη συνέχεια παρακολούθησαν στο χώρο του αποστακτηρίου την απόσταξη τσίπουρου και ακολούθησε μια ιστορική αναδρομή ? συζήτηση με τον κ. Άγγελο Κουτσογιωργάκη σχετικά με την καλλιέργεια και την παραγωγή κρασιού και τσίπουρου στην περιοχή μας από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα.

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα για φαγητό και ξεκούραση, μετέβησαν στο αποστακτήριο του κ. Χ. ΜΠΑΛΑΛΑ, όπου παρακολούθησαν αναλυτικά την διπλή απόσταξη τσίπουρου. Γνώρισαν τη χρησιμότητα και την ονομασία των μερών των «τσιπροκάζανων» και είδαν πώς τελικά από τα στέμφυλα βγαίνει το «άγιο» τσιπουράκι. Τέλος μοιράστηκαν στους μαθητές αναμνηστικά δωράκια, γλυκά και αναψυκτικά.    

 

2011. Created by Δαλαμάγγας Νίκος
By: Fresh Joomla templates