Εκδρομή στο Πλανητάριο και την Π. Βουλή.

Την Τετάρτη 6  Μαΐου  2015 η ΣΤ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιστιαίας  πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή, με συνοδούς την Κα. Δρίτσα  Μ, Κα. Κούτου Α και τον Διευθυντή του σχολείου Κο. Μουργιά Χ.  Στην Π. Βουλή και στο Πλανητάριο. Όλη η ημέρα ήταν ένα «ταξίδι» από το παρελθόν και στο παρό

Ξεναγηθήκαμε στα μονοπάτια της Ιστορίας μας στο υπέροχο κτίριο  που στεγάζεται  το Ιστορικό Μουσείο μας(Παλιά Βουλή) και αισθανθήκαμε δέος στην αίθουσα του Κοινοβουλίου όπου παρακολουθήσαμε ένα πολύ πληροφοριακό DVD σχετικό με την Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου Ελληνικού  Έθνους .

Συναντήσαμε την Πολιτιστική μας κληρονομιά .Όπου  με ένα διαφορετικό τρόπο  κάναμε μια ξεκούραστη βόλτα στο κέντρο της πόλης με  το μικρό χαρακτηριστικό τρενάκι. (HappyTrain).Η διαδρομή διήρκησε  μια ώρα και μας ξενάγησε στα πιο δημοφιλή σημεία του ιστορικού κέντρου, πέρασε  δίπλα από τους αρχαιολογικούς χώρους : Ακρόπολη,  Παρθενώνα,  Πλάκα,  Μοναστηράκι, Αρχαία Αγορά  η Ρωμαϊκή Αγορά,  Θησείο,  Στοά του Αττάλου,  Στύλοι του Ολυμπίου Διός, το Παναθηναϊκό Στάδιο, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης κ.α.

Μαγευτήκαμε τέλος από την τεχνολογία και την δύναμη της σύνθετης επιμόρφωσης όταν στο υπέροχο Πλανητάριο παρακολουθήσαμε  καθισμένοι αναπαυτικά κάτω από τον τεράστιο Θόλο  την παράσταση (40 λεπτών):Το «Μυστήριο της Ζωής» .Εκεί μάθαμε πώς ξεκίνησε η ζωή στη Γη και πού οφείλεται η εντυπωσιακή ποικιλομορφία των έμβιων οργανισμών που φιλοξενεί; Με αφετηρία τη γένεση του Ηλιακού Συστήματος και της Γης. Με αυτή την  ψηφιακή παράσταση του Ιδρύματος Ευγενίδου μάθαμε για τα πρώτα βήματα της ζωής, την εμφάνιση όλο και πιο σύνθετων οργανισμών και την πενταετή αποστολή του Δαρβίνου με το Βρετανικό πλοίο Beagle την θεμελίωση των θεωριών του για την καταγωγή των ειδών, «Το Μυστήριο της Ζωής» είναι η εντυπωσιακή ιστορία μιας από τις εγκυρότερες επιστημονικές θεωρίες όλων των εποχών: της Θεωρίας της Εξέλιξης.

Όταν η Ιστορία συναντά την Εξέλιξη το αποτέλεσμα είναι δημιουργικό εντυπωσιακό και αξέχαστο. Έτσι  ακριβώς ήταν και η εκδρομή μας την οποία σας την συστήνουμε ανεπιφύλαχτα!

 

2011. Created by Δαλαμάγγας Νίκος
By: Fresh Joomla templates