Εκδηλώσεις

Αποχαιρετηστήρια Γιορτή 2017

Το σχολείο μας αποχαιρέτησε και την φετινή σχολική χρονιά με άλλη μια δημιουργική δουλειά που έγινε με την συνεργασία της Α και ΣΤ τάξης καθώς και με την συμβολή του Γυμναστή του σχολείου μας Την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 και ώρα 7 το απόγευμα στην αυλή του σχολείου όπου εκτός των άλλων υπήρχαν σε περίοπτη θέση και τα έργα των μαθητών του σχολείου μας (βραβευμένα και μη ) υπό την επίβλεψη της εικαστικού και δασκάλας των μικρών ζωγράφων, Αθανασίας Καρατζά .

Διαβάστε περισσότερα: Αποχαιρετηστήρια Γιορτή

ΕΛ.ΑΣ: Έκθεση Ζωγραφικής "Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών"

 

Στα πλαίσια των μαθημάτων ζωγραφικής που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Ιστιαίας τριάντα εννιά μαθητές του σχολείου συμμετείχαν στον διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία με θέμα την Κυκλοφοριακή αγωγή. Τα έργα των μαθητών που δημιούργησαν οι μαθητές υπό  την καθοδήγηση της δασκάλας τους Αθανασίας Καρατζά εκτέθηκαν σε έκθεση ζωγραφικής στην Αθήνα, συγκεκριμένα στο Golden hall, όπου υπήρξε και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Σήμερα Δευτέρα 15 Μαΐου, όλα τα παιδιά έλαβαν από τον Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Ιστιαίας Χρήστο Μπρατσίστα τις βεβαιώσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό, ενώ το σχολείο είχε και μία πανελλήνια διάκριση καθώς μία από τις δώδεκα  ζωγραφιές που επιλέχθηκαν για το ημερολόγιο της ΕΛ.ΑΣ. του 2018 ανήκει στην Μαριάννα Μπακλατζόγλου της Β΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Ιστιαίας.

Διαβάστε περισσότερα: ΕΛΑΣ: Έκθεση Ζωγραφικής

"Καθαρίζουμε το σχολείο μας!"

Στους ρυθμούς του «Let?s Do It Greece» και με κεντρικό σύνθημα:

  «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις»

κινήθηκε και το σχολείο μας όπου την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 έβαλε τα ρούχα εργασίας και μαζί με γονείς ,παιδιά και δασκάλους καθάρισαν ,έβαψαν και περιποιήθηκαν τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του σχολείου μας στέλνοντας το μήνυμα :

ότι ο σημερινός άνθρωπος (μικρός ή μεγάλος)

 όχι

 μόνο επιθυμεί να ζει σε όμορφο και καθαρό περιβάλλον

 αλλά

 συμμετέχει ενεργά προς την κατεύθυνση αυτή.

  

Παρουσίαση συγγραφέα και περιβαλλοντολόγου.

Στη  1 Απριλίου ο συγγραφέας  κ.Αλέξανδρος  Καλέμης και ο περιβαλλοντολόγος του δήμου μας, κ.Αντώνης  Γρεμενάς  έκαναν μία παρουσίαση στην περιβαλλοντική ομάδα του Σχολείου μας(τάξεις Γ1  και Δ2),καθώς ήταν προσκεκλημένοι από τους εκπ/κούς,Τσελίκα  Χριστούλα ,Κεφάλα Ευμορφία, Παπακωνσταντίνου Παναγιώτη, που υλοποιούν περιβαλλοντικό πρόγραμμα με την ομάδα αυτή, με θέμα: «Η  μαγική γλώσσα των δέντρων».

Οι δύο καλεσμένοι μίλησαν για τους δύο πλατάνους της Ιστιαίας, ως  σημείο αναφοράς πανηγυριών και συνάντησης των κατοίκων .Παρουσίασαν πολλά και ενδιαφέροντα για τη χλωρίδα της Β .Εύβοιας, ονόματα χωριών που έχουν πάρει το όνομά τους από δέντρα, τους καταρράκτες της περιοχής μας κ. α.

25η Μαρτίου 2017

Την Παρασκευή,24 Μαρτίου2017, οι μαθητές της Ε? τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν τη γιορτή που ετοίμασαν, για να τιμήσουν την εθνική επέτειο, της

25ης Μαρτίου 1821.

Τα παιδιά δούλεψαν με ζήλο και το αποτέλεσμα ήταν μια γιορτή, που αποφεύγοντας τα «καθιερωμένα» μεγάλα λόγια ,θύμισε το παρελθόν και θέλησε να το συνδέσει με το παρόν.

Εστιάζοντας κυρίως στην έννοια του ηθικού χρέους, που έχει κάθε γενιά, να υπερασπίζεται την αξιοπρέπειά της.

Γνωρίζοντας πως τίποτα δεν καταχτιέται χωρίς κόστος:

«ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Ώρα για Θέατρο...!


 

Σήμερα Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 οι μαθητές του σχολείου μας και οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Ταξιάρχη παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση :

?H  στριμμένη βασιλοπούλα και ο βασιλιάς των ζητιάνων?

Ήταν ένα  παραμύθι (διασκευή από το έργο του Σαίξπηρ  : το ημέρωμα της στρίγκλας) που απευθύνονταν  σε παιδιά? όλων των ηλικιών.

 Άφθονο γέλιο, συγκίνηση, δράση, συγκρούσεις, ανατροπές-κι όλα αυτά μέσα σε μια παραμυθένια Μολιερική ατμόσφαιρα.

Διαβάστε περισσότερα: 'Ωρα για θέατρο...!

Αντιμετωπίζοντας την Σχολική Βία...

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 το σχολείο μας αφιέρωσε την ημέρα του στην ενημέρωση σχετικά με το γνωστό πλέον θέμα που μαστίζει τις μέρες μας και που έχει εξαπλωθεί και στο χώρο των σχολείων.

Διαβάστε περισσότερα: Αντιμετωπίζοντας την Σχολική Βία...

Συμμετοχή στην Αποκριάτικη Γιορτή της Πόλης μας.

 

Το σχολείο μας όπως και κάθε χρόνο πήρε μέρος στο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2017 που διοργάνωσε Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιστιαίας και ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού.

Η φετινή μας παρουσίαση ήταν σχετική με την οικολογική- περιβαλλοντική  συνείδηση που κυριαρχεί στο σχολείο μας.

?ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΡΛΕΚΙΝΟΙ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ?

Διαβάστε περισσότερα: Απόκριες 2017

"Ζωγραφίζουμε για εσάς..."

 

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου Ιστιαίας στα πλαίσια των μαθημάτων ζωγραφικής που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, και σε συνεργασία με την δασκάλα τους Αθανασία Καρατζά δημιούργησαν έναν πίνακα ζωγραφικής με πολύ αγάπη για να τον δωρίσουν στο  ειδικό σχολείο των Καμαρίων. Για αυτό τον λόγο σήμερα το πρωί Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 ο Διευθυντής του Ε.Ε.Ε.Κ. Καμαρίων  Δαυίδ Κωνσταντινάκης βρέθηκε στο 1ο Δημοτικό για να παραλάβει το δώρο που έφτιαξαν οι μικροί καλλιτέχνες για τους δικούς του μαθητές. Ο κ. Κωνσταντινάκης αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Διευθυντή Κο Χρίστο Μουργιά, τους μαθητές, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, την εικαστικό Αθανασία Καρατζά αλλά και όλο το σχολείο μίλησε στους μαθητές για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και τους τόνισε πώς  το δώρο τους μόνο χαρά θα δώσει στα παιδιά του ειδικού σχολείου.

Διαβάστε περισσότερα: « Ζωγραφίζουμε για εσάς?»

Και τώρα διασκεδάζουμε...

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Ιστιαίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων διοργάνωσε την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 αποκριάτικη γιορτή, για τα παιδιά στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Αυτές οι αποκριές ήταν γεμάτες καρναβαλοπαιχνιδίσματα, κομφετί, σερπαντίνες, χαμόγελα, διασκέδαση κα ξέφρενους latin ρυθμούς!!!

Διαβάστε περισσότερα: Και τώρα διασκεδάζουμε...

Άσκηση σεισμού στο σχολείο μας.

 

Σήμερα 7-12-2016 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η προβλεπόμενη από τις κείμενες διατάξεις άσκηση ετοιμότητας σεισμού.

Σκοπός της άσκησης ήταν η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και συντονισμού εκπαιδευτικών και μαθητών, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου σεισμού.

Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε  ενημέρωση των μαθητών με συζήτηση, εκκένωση του κτιρίου μετά από σεισμό..

Η άσκηση Πραγματοποιήθηκε στις 9.30 το πρωί. Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Ετοιμότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Σχολείου μας.

 Γιατί

 Πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι!  

Γιορτή στην μνήμη του Πολυτεχνείου 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για polytexneio

?Το πρόσωπο του Πολυτεχνείου είναι ζωντανό?

Το Πολυτεχνείο δεν είναι Μνημείο - Κραυγή - Ιστορική στιγμή.

Είναι η αντίσταση στην αφομοίωση.

Είναι η αμφισβήτηση της ουδέτερης και γκρίζας καθημερινότητας, που κλέβει το χρώμα απ? τα μάγουλά μας και τη λάμψη απ? τα μάτια μας.

Διαβάστε περισσότερα: Πολυτεχνείο 20016

 28η Οκτωβρίου 2016

Με ιδιαίτερη χαρά και φέτος το σχολείο μας γιόρτασε την ??Επέτειο του ΟΧΙ??! Οι μαθητές και οι γονείς τους συγκεντρώθηκαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας για να παρακολουθήσουν τη γιορτή, που με πολύ μεράκι και χαρά ετοίμασαν τα παιδιά του 1ου και 2ου τμήματος της Δ? Τάξης.

Διαβάστε περισσότερα: 28η Οκτωβρίου 2016

"Πρόγραμμα Εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 1940"

              Του Δήμου Ιστιαίας

 Αποτέλεσμα εικόνας για 28 oktvmbrioy

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

                                Α. ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

   * έναρξη εορτασμού

   * γενικός σημαιοστολισμός (δημοσίων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων

      και σπιτιών της πόλης)

   * φωταγώγηση (πόλεως, δημοσίων υπηρεσιών, καταστημάτων)

   * ομιλίες και διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία πρωτοβάθμιας και    δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δ.Ε. Ιστιαίας, για τη σημασία της γιορτής.

   *Ώρα 11:15 π.μ., προσκύνημα και  κατάθεση στεφάνων από μαθητές  στο           μνημείο Ηρώον κεντρικής πλατείας Ιστιαίας. Υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης στον χώρο της τέλεσης θα είναι οι καθηγητές και οι Δάσκαλοι που θα συνοδεύσουν τα τμήματα των Σχολείων.

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα 28ης Οκτωβρίου 1940 Δήμου Ιστιαίας

2011. Created by Δαλαμάγγας Νίκος
By: Fresh Joomla templates