Δημιουργίες - Κατασκευές

Εικαστικά 2016-2017

Ένα βιντεάκι με έργα των μαθητών στο μάθημα των εικαστικών:


Και πάλι ανάμεσα στους πρώτους...

Το σχολείο μας πήρε μέρος στο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, που διοργάνωσε ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΝ με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ14/1517/131501/ Δ1 9.8.2016) και τη στήριξη και αρωγή του Υπουργείου Υγείας (Γ3δ/ΦΑΥ2Δ/ΓΠ 1.07.2016), για την υγιεινή διατροφή με τίτλο:

«Ένα μήλο την ημέρα ? : Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή !» με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον ζωγράφο και εικαστικό κ. Κώστα Κομνηνό. Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας πήραν μέρος στο Διαγωνισμό με έργα, που προβάλλουν ένα μήνυμα για την διατροφή με το μήλο και προάγουν την υγιεινή διατροφή.

 

 

Διαβάστε περισσότερα: Και πάλι ανάμεσα στους πρώτους...

Πρώτοι με το σπαθί μας...

Το σχολείο μας ,όπως και πολλά σχολεία της περιοχής μας, είχε  λάβει μέρος στο διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Α.Ε για την δημιουργία Χριστουγεννιάτικου δέντρου με ανακυκλώσιμα μόνο υλικά. Και κατάφερε μέσα από πολλές και ωραίες δημιουργίες να πάρει  την πρώτη θέση  με το σπαθί του!

Διαβάστε περισσότερα: Πρώτοι με το σπαθί μας

Ανακυκλώσιμο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Το Σχολείο μας συμμετείχε σε διαγωνισμό για την κατασκευή χριστουγεννιάτικου δέντρου με ανακυκλώσιμα υλικά. Η πρόσκληση για τον διαγωνισμό ήταν από τον Περιφερειακό Φο Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας σε μια προσπάθεια των μικρών μαθητών της πόλης μας σε θέματα ανακύκλωσης. Στον διαγωνισμό αυτό, έλαβαν μέρος τα δημοτικά σχολεία του δήμου μας.

Το ανακυκλώσιμο υλικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν το πλαστικό (μεταξύ των τεσσάρων: γυαλί, μέταλλο, χαρτί, πλαστικό). Πλαστικά μπουκάλια λοιπόν, με κατάλληλη παρέμβαση (κόψιμο με ειδικό τρόπο και σχηματισμός υπέροχων λουλουδιών) δημιούργησαν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

 

Χριστουγεννιάτικα δέντρα 

Η  Περιβαλλοντική ομάδα του Σχολείου μας, αποτελούμενη από τα τμήματα Δ2 και Γι, δημιούργησε τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα  της  χρησιμοποιώντας υλικά από τα δέντρα του δάσους(κουκουνάρια, βελανίδια, κυπαρισσόμηλα, ξερά φύλλα).Οι δημιουργίες αυτές  έγιναν με αφορμή την α΄ θεματική ενότητα : «τα δέντρα του δάσους» ,του Περιβαλλοντικού προγράμματος που εκπονεί η παραπάνω ομάδα με θέμα «Η μαγική γλώσσα των δέντρων». Οι παραπάνω δημιουργίες έγιναν υπό την καθοδήγηση των εκπ/κών που υλοποιούν το πρόγραμμα: Τσελίκα Χριστούλας, Κεφάλα Ευμορφίας και Παπακωνσταντίνου Παναγιώτη.

 

 A Geography Project for 6th Graders! Οι μαθητές του Στ2, στα πλαίσια του μαθήματος των αγγλικών και με αφορμή την ύλη του 1ου κεφαλαίου (Our Multicultural Class), ασχολήθηκαν με διάφορους γεωγραφικούς όρους και διάβασαν αναφορές που έγραψαν αλλοδαποί μαθητές μιας πολυπολιτισμικής τάξης για να περιγράψουν τις  χώρες τους.

Διαβάστε περισσότερα: A Geography Project for 6th Graders!

Let?s talk about Greece (4th Grade)

Στα πλαίσια του 3ου κεφαλαίου οι μαθητές της Δ? τάξης έμαθαν να μιλούν για την περιοχή τους και να περιγράφουν τι υπάρχει σε έναν τόπο. Θέμα του project που εκπόνησαν ήταν «My favourite area in Greece».

Διαβάστε περισσότερα: Let?s talk about Greece (4th Grade)

Η Θάλασσα στην τέχνη.

Ομαδικη εργασία στην ΣΤ1 και ΣΤ2 στο πρόγραμμα με τίτλο "Η Θάλασσα στην Τέχνη."

"Οι Ζωγραφιές"

Εργασίες παιδιών όλων των τάξεων στο μάθημα των Εικαστικών.

Συναισθήματα (Feelings).

Στα πλαίσια της διδακτέας ύλης στο κεφ. 2 οι μαθητές για να εξοικειωθούν και να εμπεδώσουν στην Αγγλική Γλώσσατα συναισθήματα των ανθρώπων κόβουν από περιοδικά ή σχεδιάζουν μόνοι τους και ζωγραφίζουν διάφορες φατσούλες.

Το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν καθολικό. Συμμετείχαν όλοι.

2011. Created by Δαλαμάγγας Νίκος
By: Fresh Joomla templates