Βραβείο Διαγωνισμού Ζωγραφικής

Η μαθήτρια της Ά τάξης του σχολείου μας, Τριαντάφυλλη Θηβαίου, διακρίθηκε στο Διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά, φέρνοντας το 3ο βραβείο για το σχολείο μας, στην κατηγορία παιδιών ηλικίας 6-8 ετών δημοτικού σχολείου. Με θέμα «Ένα όνειρο που είδα» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας». Συνολικά εστάλησαν στην κριτική επιτροπή 1.418 έργα από 84 σχολεία από τη νησιωτική και παράκτια Ελλάδα και την Κύπρο.

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.& Μ. Θεοχαράκη φιλοξένησε τη γιορτή βράβευσης των έργων που επελέγησαν. Στις 8 Μαΐου 2017 όλα τα παιδιά από τη Λευκωσία, το Λουτράκι, τη Ρόδο, το Γύθειο, τη Λέρο και η δική μας μαθήτρια από την Ιστιαία ήταν εκεί για να παραλάβουν τα βραβεία τους.

Την επίδοση των βραβείων ακολούθησε διαδραστική παρουσίαση του Μουσικού Παραμυθιού της Μαριβίτας Γραμματικάκη, σε μουσική Νίκου Ξανθούλη, με τίτλο «Το νησί της χαράς» (Εκδ. Καλέντη) από τις περιπέτειες του γίγαντα Ασηλάμπα Ντελασύ, με αφήγηση και μουσική συνοδεία από πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο και μικτή χορωδία!

Ένα πρωτότυπο και πολύτιμο βραβείο για τους μαθητές που διακρίθηκαν στο φετινό διαγωνισμό ζωγραφικής: η επίσκεψή τους στο ατελιέ του ζωγράφου Βασίλη Σελιμά!
Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης τους έδειξε τα διάφορα είδη χρωμάτων και τον τρόπο να τα αναμειγνύουν και τους παρότρυνε να παρατηρούν τον κόσμο και τα πράγματα γύρω τους και
από εκεί να επιλέγουν τα θέματά τους.

2011. Created by Δαλαμάγγας Νίκος
By: Fresh Joomla templates